Samen Wandelen nieuwe instuif activiteit

Door wandelen in 2017 na Olympisch succes 2016!

Kom je wandelen?

Wandelen is gezond. En nog gezellig ook. Wandelen is laagdrempelig en biedt ook mensen met een beperking een mooie gelegenheid om te bewegen in de buitenlucht. Bovendien is wandelen een activiteit die je heel makkelijk samen kunt doen; of je nu een beperking hebt of niet. De Klup in Deventer start dan ook met een instuif wandelactiviteit voor mensen met en zonder beperking.

stappenkaart voorzijde

Tijdens de Nationale Special Olympics 2016 in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek werd een wandeldriedaagse gehouden. Generaal b.d. Peter van Uhm is marsleider. Dertien Deventer wandelaars doen mee en wandelen, samen met hun wandelcoaches, elke dag vijf kilometer. Een mooie gelegenheid voor een aantal mensen die geen sport beoefenen in verenigingsverband om toch aan de Special Olympics mee te kunnen doen. En wat zijn ze trots op de behaalde medaille!

Wat de Deventer wandelaars betreft mag de organisatie dit onderdeel er in houden!

Samen wandelen op zondag

Twee jaar wachten op een volgend wandelevenement is natuurlijk wel heel lang. Daarom heeft De Klup besloten om in januari te beginnen met een maandelijkse wandelactiviteit.

Op een aantal zondagen wordt er gewandeld, steeds een route van ongeveer 5 kilometer, natuurlijk onder begeleiding van de wandelcoaches.

Een mooie voorbereiding op de Deventer Avondvierdaagse in mei, want natuurlijk geven de wandelaars daar ook acte de présence!

Wordt de wandelactiviteit een succes (en dat hopen we natuurlijk wel!), dan kijken we of we na de zomervakantie door kunnen gaan.

Wandelschema

We wandelen op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. De start is (bijna) elke keer bij een andere sportaccommodatie en de wandeling vindt plaats in de omgeving van die accommodatie. Zo wandelen we elke keer op een andere plek in de gemeente.

Het schema:

Zondag 29 januari                        TTV Swift (Bekkumerstraat 11)

Zondag 19 februari                      SV Colmschate ’33 (David Wijnveldtweg 2)

Zondag 19 maart                          DRV De Zwaluwen (Borgelerdijk 2)

Zondag 9 april                               SVOD (Kei 13, Wezenland 582)

15 t/m 18 mei                               Avondvierdaagse

Zondag 11 juni                              TTV Swift (Bekkumerstraat 11)

Wandelaars die aan alle vier de wandelingen in januari, februari, maart en april hebben deelgenomen, mogen gratis meedoen aan de Avondvierdaagse (15-18 mei 2017).

De kosten van de zondagse wandeling zijn € 4, – . Begeleiding, route én een consumptie zijn inbegrepen. Om op tijd te vertrekken is het belangrijk dat je om 09.45 aanwezig bent.

Iedereen, met of zonder beperking, is van harte welkom om mee te wandelen. Aanmelden is niet nodig (mag wel)!

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@sportcarrousel.nl

Actie: de volle Samen Wandelen Stappenkaart geeft recht op gratis deelname aan de 73e editie Deventer Avond4Daagse van 15 t/m 18 mei 2017.

Wandel startpoints: