Mooie bijdrage van MAEX voor De Klup

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan je beide doen en ook nog eens samen met anderen. De Klup is een van de initiatieven bij MAEX.

Met grote regelmaat kun je bij MAEX een Impuls aanvragen. Zo’n impuls is vaak gekoppeld aan een van de Sustainable Global Goals. In november heeft De Klup een aanvraag gedaan voor een Impuls Armoedebestrijding. Het idee daarachter is dat De Klup met de bijdrage een professionaliseringsslag kan maken (zodat meer mensen de activiteiten weten te vinden) én het komend jaar haar contributie niet hoeft te verhogen.

Bijdrage toegekend!

Begin december kwam het fijne bericht dat de bijdrage van € 2250 is toegekend. ‘Daar zijn we heel erg blij mee’, vertelt voorzitter Edith de Gruijl. ‘Want dat we nu de contributie niet hoeven te verhogen, geeft rust. Juist de mensen die gebruik maken van de activiteiten van De Klup hebben weinig geld en maken zich zorgen dat ze misschien niet meer kunnen komen. Maar onze kosten worden helaas ook hoger. Het is heel fijn dat dat in elk geval het komend jaar geen gevolgen heeft voor onze deelnemers! En ook voor het bestuur, dat zich nu in elk geval weer kan richten op bestuurlijke taken.’