Lintjes Edith en Wilma uitgereikt

Op 24 april krijgen Edith de Gruijl en Wilma Emaus allebei burgemeester Ron König aan de lijn. Met de boodschap: ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagd…’ Beiden worden verrast met een koninklijke onderscheiding. In eerste instantie is het de bedoeling om de onderscheidingen later in het jaar feestelijk uit te reiken onder toeziend oog van veel belangstellenden, maar het ziet er niet naar uit dat dat op korte termijn gerealiseerd kan worden. Daarom gaat de burgemeester op stap om de lintjes aan huis te overhandigen.

Donderdag 2 juli belt hij aan bij Edith. Met een mooie toespraak over haar activiteiten (o.a. als voorzitter) bij de Klup, de Deventer Sportploeg en de door haar geboden mantelzorg overhandigt hij de onderscheiding. Opspelden door de burgemeester is er niet bij, dat doet ze zelf, onder daverend applaus van een beperkt aantal aanwezigen.

Vrijdag 4 juli is het de beurt aan Wilma. Buiten in de tuin, onder een vriendelijk zonnetje, vertelt Ron Köning dat zij de onderscheiding krijgt voor onder meer de jarenlange zwemlessen bij de Klup, het organiseren van wedstrijden en ook voor haar mantelzorg. Ook daar een enthousiast applaus, zelfs vanaf het dakterras!

De gemeente Deventer zorgt niet alleen voor de mooie onderscheidingen, maar ook voor een hapje en een drankje voor de gasten.

Gefeliciteerd

Wilma en Edith, nogmaals van harte gefeliciteerd! Namens iedereen die iets te maken heeft met de Deventer Sportploeg! Wij zijn hartstikke trots op jullie.