Eindelijk….weer zwemmen!

Al maanden hebben de zwemmers elkaar niet gezien; vanwege Coronaregels is het bijna het hele seizoen niet mogelijk om met alle vrijwilligers en zwemmers in de Scheg te kunnen zwemmen. Eind 2020 mag het even, maar al snel gaat ook dan het zwembad weer dicht voor de zwemmers van De Klup. Gelukkig mogen ze op zaterdag 10 juli eindelijk weer een keertje samen zwemmen.

Het is passen en meten om ze allemaal te laten komen, maar doordat De Klup van een extra uur in De Scheg gebruik mag maken, kan iedereen op deze zaterdag komen zwemmen. ‘We hebben ze gemist hoor’, vertelt voorzitter Edith de Gruijl. ‘Wat is het fantastisch om ze vandaag allemaal weer even te zien. Ze zijn zó blij en enthousiast dat ze er weer zijn! En dat zijn wij ook!’ Het is maar voor één keer, in de vakantie ligt het zwemmen immer stil. ‘Dat is wel jammer ja, maar op 4 september beginnen we met frisse moed aan het nieuwe seizoen. Met de lessen voor de jongere zwemmers en natuurlijk met de voorbereidingen op de Special Olympics in 2022 in Twente. Op 25 september zwemt de Olympische ploeg al de eerste wedstrijden in Nijverdal als voorbereiding op het grote toernooi.’

Cadeautje van Special Olympics Nederland

Alle sporters die mee zouden doen aan de Special Olympics 2020 in Den Haag, die uiteindelijk vanwege Corona ook niet in 2021 konden doorgaan, hebben een leuk cadeau gekregen van de organisatie. Een knuffel van de mascotte van SONS Den Haag én een medaille. De zwemmers kregen het presentje uitgereikt en zijn er maar wat blij mee!