Deventer sporters geven aftrap voor speedcollecte NSGK!

Het is nat, koud en donker, dinsdagavond 15 november op de parkeerplaats van SV Colmschate ’33. Toch staat een grote groep sporters en coaches van de Deventer Sportploeg te trappelen om op stap te gaan. Maar eerst moeten ze hun collectebus ophalen! Daarna trekken ze in groepjes de wijken van Deventer in om te collecteren voor de NSGK.

Ruim anderhalf uur wordt er gecollecteerd: een echte speedcollecte dus. Tegen half negen zijn de meeste collectanten terug op de parkeerplaats. Na een welverdiend kopje koffie, thee of bekertje ranja is het tijd om te tellen….

Tellen

Dat gebeurt in de kantine van de voetbalvereniging. ‘Dat was echt spannend’, vertelt Kees van Hoof (regiocoach Iedereen Actief). ‘Want iedereen wilde graag weten wat er in de bus zat!’ De opbrengst van deze avond was ruim € 630!
‘Het mooie van deze collecte is dat onze sporters iets doen voor kinderen en jongeren met een beperking’, aldus Kees. ‘Ze hebben zelf allemaal een beperking, maar vinden het leuk om iets voor een ander te doen. En voor ons is het ook fijn, want de helft van wat wij ophalen vanavond, maar ook de komende avonden in Raalte en Olst-Wijhe is voor deelname aan de Special Olympics van de Deventer en Sallandse Sportploeg!’

Digitale collectebus

Heeft u de collectant gemist? Zijn ze niet bij u aan de deur geweest? Het is heel makkelijk om digitaal te doneren. Elke euro helpt immers! Meer informatie is te vinden op www.deventersportploeg.nl