Afscheid van Tim; de man die altijd voor goud ging!

Tim Verhoeven doet meer dan twintig jaar mee aan allerlei zwemtoernooien en de Special Olympics. Vaak wint hij tijdens de wedstrijden op elke afstand wel een medaille. Na zijn tiende Special Olympics wil Tim afscheid nemen van het zwemmen, maar helaas zet Corona daar een streep door; de Special Olympics in Den Haag gaan niet door. Wachten tot volgend jaar wil hij niet meer, dus neemt hij op zaterdag 10 oktober – op gepaste afstand – afscheid van zijn coaches en medezwemmers.

Tim begint al heel jong met zwemmen en haalt bij De Klup zijn diploma’s. Als hij die heeft blijft hij zwemmen en gaat meedoen aan wedstrijden. ‘Dat is leuk’, lacht hij, ‘want met zwemmen kan je winnen. En ik kan heel hard zwemmen. Ik heb heel veel medailles gewonnen omdat ik zo goed ben!’ Tim gaat altijd voor goud; zijn prijzenkast is goed gevuld. Maar inmiddels is hij 35 en valt de combinatie werken en sporten op hoog niveau hem zwaar. Hij besluit om nog aan zijn tiende Special Olympics in 2020 mee te doen en daar – vast ook met de nodige medailles – afscheid te nemen van het zwemmen. Als die tiende editie niet door gaat denkt hij nog even na over nog een jaar meetrainen, maar uiteindelijk neemt hij de beslissing om dat niet meer te doen. Dus neemt hij afscheid. Zwemmen doet hij voortaan in zijn woonplaats Twello (waar hij woont bij Zozijn); in het zwembad daar blijft hij lekker baantjes blijft trekken als hij daar zin in heeft.

Klein jongetje

‘We hebben je binnen zien komen als klein jongetje’, vertelt coach Edith hem. ‘We hebben je leren zwemmen en we hebben je op zien groeien tot een grote volwassen man. Het was superleuk om jou bij de groep te hebben, we zullen je grapjes en gezelligheid heel erg missen!’ Coach Wilma vult aan: ‘Denk erom dat je niet in Twello mee gaan doen aan wedstrijden hoor, want dan halen we je terug!’ Van De Klup krijgt Tim een boekje met foto’s en een zwemkaart voor het zwembad in Twello.

Deventer Sportploeg

Voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof wil ook nog even iets kwijt. ‘Je was een geweldige ambassadeur voor het aangepast sporten en hebt echt geholpen met het op de kaart zetten van dit onderdeel van de sport. Daarom hebben we voor jou een gouden Deventer Sportploeg paraplu én het bord met jou erop dat we heel vaak hebben gebruikt als we ergens heen gingen om het inclusief sporten te presenteren. Dankjewel voor alles wat je hebt gedaan!’

Bloemen en een cadeautje

Tim, die met zijn moeder naar De Scheg is gekomen, heeft voor zijn coaches ook een verrassing: allemaal krijgen ze een mooie bos bloemen en een klein cadeautje. En dan is het echt tijd om hem uit te zwaaien, na meer dan dertig jaar zwemplezier bij de De Klup. Dag Tim, we zullen je allemaal missen; het ga je goed!

Meer foto’s vindt u op Facebook.
En we hebben ook nog een leuk filmpje van Tim!