50 jaar De Klup: Feest!!!

Honderden vrijwilligers hebben de afgelopen vijftig jaar hun energie en tijd gestoken in het organiseren van vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Nog steeds zorgen zo’n veertig vrijwilligers per week ervoor dat kinderen en volwassenen met een beperking kunnen zwemmen en meedoen aan de instuif, handvaardigheid of samen wandelen.

Dit jaar geen feest zoals tijdens ons 40 jarige bestaan maar een nieuw logo, een nieuwe kleurrijke jaarkalender, nieuwe shirts voor alle vrijwilligers en een rugtas voor alle leden. Dankzij de MAEX Impuls.

MAEX Impuls

De Klup heeft zijn maatschappelijke waarde als initiatief zichtbaar gemaakt op het landelijke platform MAEX. MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen.
Kijk voor meer informatie op MAEX De Klup.

Voorzitter Edith de Gruijl (voorzitter sinds 2014) haalt in een korte speech tijdens de uitreiking nieuwe T- shirts vrijwilligers herinneringen op aan de afgelopen 50 jaar. Want het begint dan allemaal wel met zwemmen, maar er zijn ook heel veel andere activiteiten geweest: judo, jazzballet, muziek, bakken, handvaardigheid, dansen en koken, om er maar een paar te noemen. Een aantal activiteiten is gestopt omdat mensen met een beperking inmiddels veel meer in de wijk wonen en dingen in hun eigen woning doen en veel activiteiten zijn geïntegreerd in reguliere verenigingen. Op dit moment is er elke week nog zwemmen en handvaardigheid en een keer in de maand wordt er een instuif gehouden met elke maand een andere activiteit en gaan we samen wandelen.

Vrijwilligers

De kracht van De Klup zijn de vrijwilligers. Zij staan elke week klaar voor hun bijzondere deelnemers. Velen werken al vele jaren samen en hun geduld, doorzettingsvermogen en passie zorgen ervoor dat deelnemers met plezier blijven komen. Ook steeds meer jonge vrijwilligers willen graag bijdragen. Zo is er een diverse groep aan vrijwilligers.

Nieuw logo

Na 50 jaar is het wel tijd voor een nieuw logo. Het oude is inmiddels een tikje gedateerd. Via Design heeft een kleurig eigentijds logo ontworpen met als motto “lekker anders”. De skyline van Deventer mag niet ontbreken en het kleurrijke logo geeft aan dat iedereen welkom is. Alle deelnemers en vrijwilligers krijgen een vrolijk rugzakje met het nieuwe logo. De huidige vrijwilligers krijgen ook een t-shirt: goed voor de herkenbaarheid tijdens de activiteiten.